Mijn dochter rookt NIET!

Neen mijn dochter rookt niet! Linde, 9 jaar, is sinds zondag verkouden. Niet abnormaal zouden de Chinezen zeggen. We zijn aanbeland in de herfst waar de longen erg gevoelig zijn voor de indring van allerlei “beestjes”. Trouwens Linde is heus niet de enigste die verkouden is. Schoolvriendinnetjes moeten vrijaf nemen op school om de “indringers” (vervelende beestjes) de baas te kunnen.

Voorbije zondag was het nog zo’n mooie nazomerdag, daarenboven was het ook de startdag van de favoriete KSA. Ik zag het al gebeuren, naarmate de namiddag vorderde hoopten de snottebellen zich meer en meer op. De neus leek plots een favoriete speelplek voor deze beestjes.

Normaal geef ik eind september een middeltje om hun weerstand kort nog eens op te krikken (een Chinese kruidenmengeling). Ik zie dat kinderen wel gevoelig zijn aan zo verkoudheden, temeer omdat die beestjes makkelijk circuleren op school. Kids zijn ook niet plichtbewust in het dragen van een jas of bescherming tegen koude.

De Chinezen stellen dat het lichaam erg gevoelig is aan die koude. Een paar graadjes verschil kan de energie al doen stagneren en dan is het makkelijk voor de “vreemde indringers” om te profiteren van deze verzwakte energie. Deze beestjes wentelen hun graag in de vochtige, warme omgeving van ons lichaam. Een verkoudheid is onafwendbaar.

Van zodra de eerste snottebellen zich manifesteren geef ik mijn kids Chinese kruiden. Daarnaast ga ik met moxa bepaalde acupunctuurpunten opwarmen. Moxa is gedroogd en verpulverd bijvoetkruid die de Chinezen samenpersen in een sigaret. Deze sigaret wordt aangestoken en de warmte wordt gebruikt om acupunctuurpunten mee te verwarmen. In geval van een verkoudheid versterk ik zo het immuunsysteem en geef ik de longen meer kracht om deze “aanval” te overwinnen.┬áMijn kids gebruiken helemaal geen antibiotica.

Ik gebruik dit heel vaak in mijn praktijk, duid de acupunctuurpunten met een pennetje aan en de mensen kunnen thuis zelf aan de slag om de verkoudheid op een natuurlijke manier af te wenden. En de kids vinden het super leuk. Lang leve moxa!