Dacht je dat Acupuncto enkel met naalden werkt? Toch niet. Afhankelijk van je klacht en je wensen, pas ik mijn behandeling aan. En kies ik voor laseracupunctuur, moxa of cupping bijvoorbeeld. Ik leg je graag uit wat de verschillende behandelingen inhouden.

 

Acupunctuur en laseracupunctuur

Acupunctuur maakt historisch gezien deel uit van de traditionele Chinese geneeskunde. Die gaat ervan uit dat er doorheen je lichaam meridianen of energiebanen lopen. En die moeten in evenwicht zijn om je tiptop te voelen. Het is dus een sterk holistische aanpak, of met andere woorden: een geneeskunde die kijkt naar de volledige werking van je lichaam in plaats van enkel de klacht zelf. Om zo ook op lange termijn verbetering op te leveren.

 

Hoe verloopt een acupunctuurbehandeling?

Eerst en vooral bespreken we wat er scheelt natuurlijk. Je krijgt een reeks vragen over je algemene gezondheidstoestand. Vervolgens kijk ik naar enkele specifieke lichaamsdelen zoals je pols en je tong.

 

Dat lijkt vreemd, ik weet het, maar het zegt al heel wat over je zogenaamd energetisch beeld. De vorm, kleur, glans van je tong … het toont aan hoe het met je organen gesteld is. En de snelheid, regelmaat, spanning van je polsslag evenzeer.

 

Diagnose gesteld? Als ik geloof dat acupunctuur voor jou geschikt is, ga ik met steriele, zeer fijne naaldjes bepaalde punten op je lichaam te stimuleren. Wist je dat er meer dan 1.000 acupunctuurpunten op je lichaam zijn? En dat die elk hun eigen functie hebben? Maak een afspraak en ervaar zelf hoe en of het werkt voor jou.

 

Liever geen naalden in je lijf?

Dat begrijp ik. En dat is geen enkel probleem. Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je schrik hebt van een behandeling. Daarom werk ik alsmaar meer met laser en dat is dikwijls even doeltreffend. En sowieso even pijnloos en veilig.

 

De theorie blijft natuurlijk dezelfde. De naalden vervang ik dan enkel door laserdioden (ook Low Level Laser genoemd). Dit komt trouwens perfect van pas bij huidziekten, scheenbeenvliesontsteking, carpaal tunnel syndroom, bij kinderen of om punten te bereiken die met naalden moeilijk te behandelen zijn.  

 

Cupping

Ook cupping is een optie bij Acupuncto. Dit is een behandeling waarbij we met cups een vacuüm creëren. Dit stimuleert de doorbloeding, verbetert flexibiliteit, voert afvalstoffen af, enzovoorts. Het wordt dan ook vooral toegepast bij nek-, schouder- en rugklachten.

 

Moxeren

Moxeren vult eigenlijk een acupunctuurbehandeling aan, indien dat nodig lijkt. Moxa of Artemesia Vulgaris is de naam van het kruid dat verbrand wordt – dikwijls samengebracht in een soort stick – en waarmee we bepaalde acupunctuurpunten of een bepaalde zone gaan verwarmen. De hitte die vrijkomt door de verbande moxa is weldadig voor je doorbloeding en energiestroom, ook van dieperliggende organen.

 

 

Contacteer me en we bespreken samen wat voor jou de geschikte behandeling is.

 
 
 

ACUPUNCTO

JE GEZONDHEID OP PUNT

Met acupunctuur of laseracupunctuur (zonder naalden) brengen we je lichaam tot meer evenwicht.

Bosstraat 74, 3540 Herk-de-Stad

+32 (0)494 413371

Erkend lid beroepsvereniging Eufom

  • Sociale media - facebook
  • Sociale media - instagram