Werkt

acupunctuur

echt?

Jazeker. Acupunctuur is een wereldwijde behandelings-methode en dat gedurende al meer dan 2000 jaar. Deze Oosterse aanpak kan bovendien perfect gecombineerd worden met de Westerse geneeskunde.

Natuurlijk weet je zelf ook wel dat geen enkele geneeskundige behandeling je met 100% zekerheid genezing kan beloven. Toch is de kans op slagen van de Acupuncto-behandelingen erg groot, anders zou ik mijn job natuurlijk niet doen.

 

Als ik twijfel over een bepaald ziektebeeld en geloof dat er een bloedonderzoek of scan nodig is, adviseer ik altijd om met een ander specialisme contact op te nemen. Ook is het voor mij nuttig om te weten welke eventuele andere behandelingen je volgt om vervolgens aan-vullend te kunnen werken.

Jouw gezondheid primeert!

Doet

acupunctuur

pijn?

Neen. De naaldjes zijn zo fijn en dun dat je amper doorhebt dat er eentje in je huid wordt gebracht. Ze zijn dan ook veel fijner dan injectienaalden. Sommige mensen voelen de naaldjes wel zitten, anderen helemaal niet.

 

Als de naald op de juiste diepte zit, raak ik de naald soms even aan om het acupunctuurpunt te stimuleren. Op dat moment voel je misschien een klein schokje of een soort ‘zwaar’ gevoel.

Meer en meer gebruik ik laseracupunctuur. Met behulp van een laserpen probeer ik het acupunctuurpunt te stimuleren. Met deze methode moet ik de huid niet doorprikken. Met de laserkop kan ik zelfs een hele zone bereiken, ingeval van spierspanning zeker een meer-waarde.

Ik ben lid van de erkende beroepsvereniging EUFOM. Verschillende verzekeringsinstellingen en ziekenfondsen hebben met Eufom een akkoord gesloten voor een terugbetaling via de aanvullende verzekering. De tussenkomst is verschillend. 

CM & De Voorzorg: voorlopig geen terugbetaling voorzien.

 

Liberale Mutualiteiten: € 10 per behandeling met een maximum van 6 behandelingen per jaar.

Onafhankelijk Ziekenfonds (OZ): je kan rekenen op een tegemoetkoming van € 10 per sessie en dit tot 5 behandelingen per persoon per kalender-jaar. Download hier het formulier.

Vlaams Neutraal Ziekenfonds: een tussenkomst van € 10 per behandeling met acupunctuur en dit tot 5 sessies per persoon per kalenderjaar. Download hier het document.

Partena Ziekenfonds: een tegemoetkoming van €10 per sessie met een maximum van €60 per kalenderjaar per gezinslid. Download hier het invulmodel.

Terugbetaling

mutualiteit

verzekeringsmaatschappij

 

Acupunctuur is volkomen ongevaarlijk als het door een goed opgeleide therapeut – zoals Acupuncto – wordt uitgevoerd. Je vindt op EUFOM een lijst van alle erkende acupuncturisten in België.

 

De naalden zijn steriel en worden maar eenmaal gebruikt. Er is dus geen enkel risico op besmetting.

Bij laseracupunctuur gebruik ik geen naalden.

Neen, maar we vermijden dan wel bepaalde punten.

 

Acupunctuur is voor zwangeren zelfs een goede ondersteuning en kan toegepast worden als alternatief voor medicatie.
 

Zelfs in het geval van stuit-ligging of uitblijvende weeën kan acupunctuur helpen.

Zijn er risico’s verbonden

aan acupunctuur?

Kan acupunctuur kwaad

als je zwanger bent?

Hier bestaat geen eenduidig antwoord op. Het hangt immers af van zoveel aspecten.

 

In het algemeen mag je wel stellen dat acute pijn wat sneller verholpen wordt dan chronische klachten. Sommige mensen hebben aan nu en dan één behandeling genoeg. Anderen moeten een meerdere keren na elkaar langskomen. Het effect van de behandeling is gewoonlijk na elke afspraak groter.

 

Het spreekt voor zich dat we samen bekijken wat in jouw geval best is.

Krijg je blauwe of

rode plekken van cupping?

 

Dat komt inderdaad geregeld voor, zeker bij een eerste behandeling. De oorzaak? De zuigkracht van de cups werkt tot diep in de huid. Je kan ook wat spierpijn ervaren de dagen na een cuppingsessie. Maak je geen zorgen: dit gaat allemaal vanzelf weg. Gun je huid rust – dagen na elkaar cuppen is geen goed idee – en drink voldoende water.

 

Kan ik me verbranden

bij een moxabehandeling?

 

Neen. De moxastick raakt natuurlijk nooit de huid. Het gaat om de stralingswarmte. Ook als er ‘losse’ moxa gebruikt wordt, leggen we die nooit rechtstreeks op de huid.

 

Is moxa goed voor iedereen?

 

Moxa is ongevaarlijk maar er zijn bepaalde personen die er niet bij gebaat zijn. Denk dan aan personen met koorts, een hoge bloeddruk of hartslag, … Daarom bespreken we je situatie en gezondheid uitvoerig.

Hoe snel werkt acupunctuur, laseracupunctuur?

ACUPUNCTO

JE GEZONDHEID OP PUNT

Met acupunctuur of laseracupunctuur (zonder naalden) brengen we je lichaam tot meer evenwicht.

Bosstraat 74, 3540 Herk-de-Stad

+32 (0)494 413371

Erkend lid beroepsvereniging Eufom

  • Sociale media - facebook
  • Sociale media - instagram